چسب کاشی خمیری از آن دسته از محصولات آماده و راحت مصرف است تا بتوان توسط آن کاشی را بر روی گچ و یا سرامیک قبلی چسباند. توجه داشته باشید که این محصول بیشتر مناسب چسباندن کاشی بر روی کاشی قدیمی و یا بر روی گچ است زیرا که چسب کاشی خمیری درون میکسر های مخصوص طی مدت زمان طولانی ترکیب شده و محصولی با جذب آب بسیار پایین بدست آمده است پس مناسب ترین انتخاب برای گچ است چون همانطور که میدانید آب میتواند موجب برآمدن یا به اصطلاح طبله کردن گچ شود.
محصول چسب کاشی پودری در بازار ایران بعنوان جایگزین ملات سنتی معرفی شده و مصرف میگردد. این محصول در پاکت های ۲۰کیلوگرم و ۲۵کیلوگرم تولید میشود که عموما استاندارد کارخانجات پاکت های ۲۰کیلوگرم است. هرپاکت از چسب کاشی و موزائیک از حدود قیمت ۲۵۰هزارتومن و هر پاکت از چسب سنگ و چسب سرامیک پرسلان از حدود قیمت ۳۰۰هزارتومن در بازار شروع میشود. متاسفانه کالای نامرغوب و طیف گسترده و کاربردهای چسب کاشی در بازار ایران فراوان است، پس بهتر آن است که برای انتخاب محصول مناسب با کارشناسان ما با شماره ۰۹۳۶.۰۴۲.۰۱۴۲ تماس حاصل نمایید.
انتخاب بین چسب کاشی پودری و خمیری درواقع وابسته به نوع پروژه شماست. اگر در پروژه خود قصد کار کردن سرامیک و سنگ بر روی کاشی، سرامیک یا سنگ را دارید میبایست از چسب کاشی خمیری استفاده نمایید. در حالتی که پروژه کاشی کاری قرار است بر روی سیمان اجرا شود باید از چسب کاشی پودری مصرف کنید. حالت دیگری هم وجود دارد که بعضا قصد دارند بر روی گچ، کاشی خود را کار کنند؛ در چنین پروژه ای باید از چسب کاشی خمیری به دلیل جذب آب بسیار پایین استفاده کرد تا باعث طبله کردن گچ نشود.
اجرا چسب کاشی پودری بر روی سیمان در کف پروژه و یا نما بسیار ساده است و شامل مراحلی میشود که در ادامه به آنها میپردازیم. ابتدا باید سطح زیرکار را عاری از هرنوع آلودگی نمایید و سپس چسب کاشی پودری را با میزان ۳۰٪ آب ترکیب نمایید. اگر پاکت پودری ۲۰کیلوگرم باشد درواقع باید ۶لیتر آب برای ترکیب با چسب کاشی پودری مصرف نمایید.
در ادامه ملات ترکیب شده با آب را به مدت ۱۵الی۲۵دقیقه به خوبی با دریل میکسر مخلوط کنید تا ملات چسب کاشی آماده شود.
پ.ن : بهتر است پس از ۱۵دقیقه میکس اولیه ۵دقیقه به ملات استراحت دهید و سپس مجددا ۱۰ دقیقه توسط دریل میکسر ملات چسب کاشی پودری را مخلوط کنید.
ملات بدست آمده را باید ابتدا بر روی سطح زیرکار شانه کش کنید و سپس خلاف جهت سطح زیرکار بر پشت کاشی همین عمل را تکرار کنید. درواقع اگر ملات را بر روی سطح زیرکار به صورت عمودی شانه کش کردید باید بر پشت کاشی بصورت افقی این عمل را انجام دهید.
همانطور که میدانید چسب کاشی پودری و خمیری برای مصارف عادی از قبیل منازل مسکونی و اماکن اداری و مجتمعها میباشد؛ اگر پروژه کمی حساس تر و سنگین تر شود نیازمند محصولی به مراتب با چسبندگی و مقاومت بالاتر نیز است.
چسب کاشی اپوکسی صنعتی مدل دوجزئي و چسب کاشی ضد اسید سه جزئی نیز از همان دسته محصولات با مصارف خاص هستند. محصول اپوکسی دو جزئی بیشتر مناسب چسباندن اسلب بر روی بدنه و سقف میباشد. البته که از این محصول نیز میتوان جهت چسباندن کاشی کارخانجات که دارای دستگاه های با ارتعاش بالا هستند نیز استفاده کرد.
اما چسب کاشی اپوکسی ضد اسید سه جزئی درواقع محصولی برای مصرف در بیمارستانها، کارخانجات، آزمایشگاهها، اتاق باطری و… است. این محصول به دلیل خاصیت اسید گریزی و مقاومت بسیار بالا در برابر آب، اسید، حرارت مستقیم و ارتعاش که دارد مورد استقبال مصرف در صنایع قرار گرفته است.
ساختار این محصول شامل ۳ کیلو پودر، ۱ کیلو هاردنر و ۰.۵ کیلوگرم رزین میشود.
برای مصرف نیز میبایست در ابتدا تمامی اجزا را با هم ترکیب کرده و به خوبی مخلوط نمایید و سپس دقیقا همانند چسب کاشی پودری توسط کاردک فلزی بر روی سطح زیرکار و پشت کاشی چسب را شانه کش کنید.
حین اجرای کاشی بعضا این سوال برای پروژه پیش میآید که چرا اصلا باید از چسب کاشی به جای ملات سنتی استفاده کرد و حقیقتا مزایای چسب کاشی نسبت به ملات سنتی را از کجا میتوان متوجه شد.
پاسخ به این سوال بسیار گسترده و طولانی است اما ما سعی میکنیم در این بخش به مهمترین برتری های چسب کاشی نسبت به ملات سنتی بپردازیم.
برتری چسب کاشی نسبت به ملات سنتی تنها در عمر مفید، دوام نگهداری و قدرت چسبندگی آن است. قاعدتا در پروژه هایی که از نظر کیفیت و ماندگاری دارای ارزش هستند از این محصولات برای چسباندن کاشی استفاده میکنند. جدا از این مسئله صرفا برای چسباندن سرامیک های پرسلان و سنگ های اسلب باید حتما از چسب کاشی پودری مخصوص به آن استفاده کرد.