برای اینکه شما بتوانید از چسب کاشی در شرایط مختلف بهترین استفاده را کرده باشید باید استاندارد ها و مراحل مصرف چسب کاشی را به خوبی اجرا کنید. برای مثال اگر برای درست کردن ملات و یا اجرای چسب کاشی بر روی سطح کار به روش نادرسی رجوع کنید نمی توانید از ویژگی های چسب کاشی خود استفاده کنید. به دلیل مکانیک چسباند کاشی بر روی سطح زیر کار چسبندگی بسیار بهتر عمل کرده و کیفیت کار انجام شده بسار بالا می رود.
پس ما در اینجا به آموزش مصرف چسب کاشی می پردازیم که می تواند به کیفیت کار شما بسیار کمک کند. شما می توانید برای رفع ابهام و یا گرفتن مشاوره به مشاوران کالینول پیام داده یا تماس حاصل نمایید.
طریقه مصرف چسب کاشی پودری و خمیری :
در آموزش مصرف ما تفاوت زیادی بین چسب کاشی پودری و خمیری نمی شویم و این دو نوع چسب کاشی روس مصرف بسیار مشابهی دارند. برای مصرف چسب کاشی پودری ما آب بیشتری برای درست کردن ملات استفاده می کنیم ولی برای چسب خمیری مقدار بسیار ناچیزی آب برای شکل دادن به ملات مصرف می شود. این یک مثال برای نشان دادن تفاوت مصرف چسب پودری و خمیری است که در ادامه کامل تر به آن اشاره می شود.
آموزش مصرف چسب کاشی دو جزئی :
برای چسب ها دو جزئی شما می بایست روش مصرف خود محصول را ملاک قرار بدهید. به دلیل وجود رزین و یا افزودنی ما نمی توانیم روش کلی برای مصرف چسب کاشی دو جزئی بگوییم. پس برای هر محصولی شما باید به روش مصرف خود محصول رجوع کرده و ملات را بر اساس روشی که گفته شده مصرف و یا درست کنید.
مراحل مصرف چسب کاشی پودری :
در ادامه ما به 5 مرحله مهم برای مصرف چسب های کاشی پودری می پردازیم و مهم است که شما در تمامی مراحل از وسایل ایمنی مانند دستکش ایمنی، لباس مخصوص و عینک محافظتی استفاده کنید.
- آماده کردن محیط و ابزار های مورد نیاز
- میزان مصرف چسب کاشی پودری
- درست کردن ملات چسب پودری
- روش مصرف ملات چسب کاشی پودری
- استفاده از کلیپس و گووه همتراز
- زمان خشک شدن چسب در شرایط مختلف
آماده کردن محیط و ابزار های مورد نیاز :
برای اجرای چسب کاشی مهم ترین کاری که اول باید انجام شود بررسی محیط پروژه است. در مکانی که قرار است ملات چسب کاشی استفاده شود نباید هیچ گونه الودگی مانند چربی، گرد و غبار، زباله و پاره سنگ وجود داشته باشد. اگر دمای محل پروژه بسیار بالا باشد شما می توانید با کمک آب محل را خنک کرده و بعد کار را شروع کنید (دمای پیشنهادی 15 درجه سانتی گراد). شما برای مصرف چسب کاشی به ابزار ها احتیاج پیدا کرده و می بایست برای باکفیت و تمیز شدن کار خود از آن ها استفاده کنید.
لیست ابزار های مورد نیاز :
- a : دستکش ایمنی، لباس مخصوص و عینک محافظتی
- b: دریل میکسر، کلیپس و گووه همتراز و کاردک فلزی
در ادامه دلیل نیاز به این ابزار ها و روش استفاده از آن ها را به شما عزیزان می گوییم.
میزان مصرف چسب کاشی پودری :
بیشتر پاکت های چسب کاشی پودری 20 کیلوگرم بوده و برای اینکه شما بدانید برای محیط پروژه خود به چه تعداد پاکت چسب کاشی احتیاج دارید، مقدار مساحتی که یک پاکت پوشش میدهد را داشته باشین. برای مثال یک شخص پروژه ای به مساحت 200 متر مربع داشته و برای کل 200 متر مربع چسب کاشی می خواهد.
یک پاکت 20 کیلوگرمی می تواند مساحت 4 متر مربع را پوشش بدهد پس ما برای مساحت 200 متر مربع به 50 پاکت چسب کاشی احتیاج پیدا می کنیم. شما می توانید برای محاسبه میزان مصرف چسب کاشی برای دیواره کار هم از همین روش ایستفاده می کنیم.
درست کردن ملات چسب پودری :
بعد از بدست آوردن تعداد پاکت مورد نیاز ما به درست کردن ملات می پردازیم. در این قسمت ما به آب، ظرفی برای درست کردن ملات، دریل میکسر و یک دقیقه شمار احتیاج داریم. بعد از درست کردن ملات شما می توانید طریقه مصرف چسب کاشی را ببینید.
درب پاکت را باز کرده و به میزان مصرف خود پود را در ظرف می ریزیم. برای درست کردن ملات هر پاکت 20 کیلوگرمی 6 لیتر آب نیاز دارد. بعد از اضافه کردن آب شما می بایست با دریل میکسر ملات را به مدت 15 الی 20 دقیقه (بدون توقف) هم بزنید. بعد از همزدن اولیه به ملات 5 دقیقه استراحت بدهید تا حالت خمیری بگیرد. بعد از زمان استراحت ملات را به مدت یک دقیقه هم بزنید تا یک دست شود. حال ملات شما آماده استفاده است.
برای اینکه ملات را هم بزنید بهتر است از دریل میکسر استفاده کنید تا ملات با آب کاملا مخلوط شود و کیفیت ملات بالا تر برود اما در صورت نبود دریل میکسر شما می توانید با کیک دست ملات را هم بزنید.
مصرف چسب کاشی و قطر مورد نظر :
برای در نظر گرفتن قطر استاندارد باید به چند نکته بسیار مهم توجه کرد. نوع کاشی بسیار بر اندازه قطر تاثیر گذار بوده و بسته به اندازه کاشی قطر تغییر می کند. مسئله دیگر که باید به آن توجه کرد شرایط محیطی است. برای مثال میزان مصرف چسب کاشی برای سطح زیر کار در مناطقی با رطوبت بالا متفاوت با مناطق خشک و گرم بوده است. لیست زیر میزان قطر لازم برای سطح انواع کاشی است.
- کاشی های سبک و سنگین : کاشی های سبک مانند کاشی های شیشه ای قطر کمی از چسب کاشی را برای نگه داشتن چسب بر روی بدن نیاز دارند. کاشی های سنگین مانند کاشی سنگ (اسلب) می بایست از قطر بیشتری بهره مند شوند تا بتواند به دیوار بچسبند.
- کاشی های بزرگ و کوچک : کاشی هایی با اندازه (بیش از 30×30 سانتی متر) می بایست از قطر 6 الی 10 میلی متر استفاده کنند. کاشی های با اندازه 30×30 سانتی متر یا کمتر هم می توانند از قطر 3 الی 6 میلی متر استفاده کنند.
روش مصرف ملات چسب کاشی پودری :
بعد از آماده شدن ملات شما می توانید با کمک کاردک فلزی ملات چسب کاشی را مصرف کنید. آموزش مصرف چسب کاشی بسیار آسان بوده و فقط باید به چند نکته دقت داشت. با کمک کاردک فلزی ملات را بر روی سطح زیر کار به شکل عمودی و یا افقی شانه کش کنید. بعد با همان ملات و کاردک سطح کاشی را بر خلاف جهت سطح زیر کار شانه کش کنید. این عمل شانه کش کردن باعث افزایش قدرت چسبندگی شده و برای کف و بنده بسیار کاربردی و لازم است.
استفاده از کلیپس و گووه همتراز :
بعد از شانه کش کشردن هر دو سطح کاشی و پروژه شما می توانید از کلیپس و گووه همتراز برای جایگیری کاشی ها به صورت منظم در کنارهم استفاده کنید. شما بعد از استفاده ملات برای سطح کاشی، آن را برداشته و به آرامی بر روی سطح کار فشار می دهیم. حال برای هر 4 قسمت کاشی یک کلیپس و گووه استفاده می کنیم. برای اینکه بتوانید تنظیم دقیق تری داشته باشید می توانید کلیپس و گووه را بر دو سایز 1 میل و 2 میل استفاده کنید.
با کلیپس و گووه همتراز تمام کاشی ها با هم در یک سطح تراز شده و سرعت کار و زیبایی افزایش می یابد.
زمان خشک شدن چسب در شرایط مختلف :
در کل ایده آل ترین حالت خشک شدن چسب کاشی 24 تا 48 ساعت بوده اما این زمان بسیار به شرایط و نوع چسب کاشی بستگی دارد.
طریقه مصرف چسب کاشی خمیری :
روش مصرف چسب خمیری بسیار آسان تر از چسب کاشی پودری بوده و می توان گفت به دلیل خمیری بودن، این محصول یکی از راحت ترین روش های مصرف چسب کاشی را دارد.
برای درست کردن ملات درب گالن چسب خمیری را باز کرده و مقدار ناچیزی آب اضافه کنید تا ملات حالت خمیری به خود بگیرد.
ملات چسب خمیری و مصرف آن :
ملات چسب خمیری در زمان کوتاهی خشک می شود پس بهتر است بعد از باز کردن درب گالن مصرف چسب کاشی را شروع کنید. معمولا چسب ها کاشی خمیری در گالن های 12 تا 13 کیلوگرمی تولید شده و به فروش میرسد. برای اینکه از میزان مصرف چسب کاشی مطلع باشیم مهم است که بدانیم میزان مصرف دقیقی برای چسب های خمیری وجود نداد و فقط مهم است که 60% سطح کاشی را بپوشاند.
مصرف چسب کاشی خمیری در چسباندن کاشی بر روی کاشی :
برای چسباندن کاشی بر روی کاشی شما لازم است سطح کاشی قبلی را تیشه زده تا ملات بتواند در سطح بهتر جای بگیرد و قدرت چسبندگی بالا رود. برای تیشه زدن شما می توانید از پتک مخصوص این کار استفاده کنید.
تمیز کردن ابزار ها بعد از مصرف چسب کاشی :
بعد از پایان کار ابزار هایی که با ملات چسب کاشی ارتباط داشته اند بهتر است تمیز شوند به این دلیل که اگر ملات چسب کاشی بر روی ابزار ها خشک شد چدا کردن آن ممکن است به ابزار صدمه وارد کرده و باعث ایجاد هزینه های اضافی شود. اگر در حالتی که نتوانستید ابزار خود را تمیز کنید و ملات خشک شده به ابزار شما چسبیده بود بهتر است آن را با یک وسیله سخت و با دقت بسیار از روی ابزار بکنید.
نکات مهم برای طریقه مصرف چسب کاشی :
- در صورت تماس ملات با چشم و یا پوست محل آلوده شده را بشویید و در صورت نیاز و مواجه شدن با درد و سوزش به پزشک مراجعه کنید.
- لطفا در تمامی مراحل موارد ایمنی را رعایت کرده و دستکش، عینک و لباس مخصوص به همراه داشته باشید.
- اگر برای اولین بار از چسب کاشی استفاده می کنید امام مراحل آموزش مصرف چسب کاشی را با دقت خوانده و در صورت بروز ابهام از یک متخصص کمک بگیرید.
- تمامی زمان ها و میزان ملات مصرفی گفته شده استاندارد بوده و کم و یا زیاد کردن آن می تواند ملات شما را خراب کند.